ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН ЕЛЕКТРОРЕСУРС

 1. ЦЕЛ
 2. Използването на услугите на онлайн магазин elektroresurs.com и всички поръчки направени чрез него, се счита за СЪГЛАСИЕ с по-долу посочените условия. Ако не приемате и не сте съгласни с тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт. www.elektroresurs.com  си запазва пълното право да променя общите условия по всяко време без да е задължен да уведомява предварително с известие, като промените винаги ще бъдат публично упоменати на сайта.
 3. Продуктите, които се намират на интернет страницата elektroresurs.com не представляват правно обвързваща оферта, те са онлайн каталог.
 4. След кликане на бутона „КУПИ“, избрания от КЛИЕНТА продукт влиза в кошницата, и остава там докато не бъде премахнат или не бъде завършена поръчката. Добавянето на продукта в количката НЕ резервира избрания от вас продукт. Само след като попълните коректно данните си и натиснете бутона “ПОРЪЧВАНЕ“ ще получите потвърждение на поръчката на пощата си и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен.
 5. elektroresurs.com си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица www.elektroresurs.com уведомява потребителя/клиента за изчерпването и , чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумата, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
 6. Договорният език е БЪЛГАРСКИ, а плащанията ще бъдат  извършвани   в   български лева.

 

 1. ДОСТАВКА
 2. Всички продукти, които са поръчани могат да бъдат доставени в цялата страна чрез куриер на фирма „Еконт Експрес“ до адрес на получателя или офис на куриерската фирма, в зависимост на Вашите предпочитания. Плащането се осъществява с наложен платеж на куриера, като можете да видите продукта преди да го платите.
 3. Нашите продукти винаги се изпращат на следващия работен ден от датата на Вашата поръчка, което значи, че Вие ще получите пратката си до 2 дни след заявка.

В случай, че искате да Ви бъде доставена пратката в точно определен ден, моля напишете го като забележка при поръчката или се свържете с нас на телефон 084/661636

 1. Цената на доставка се определя от тарифните условия на куриера. Всички продукти и аксесоари. се калкулират от куриерската фирма спрямо тяхното тегло и обем. Поради голямото количество на пратките които изпращаме всеки наш клиент ползва отстъпка от куриерските услуги на фирма Еконт Експрес.
 2. При получаването на стоката трябва да я прегледате и в случай, че имате забележки или липсват някой от придружаващите я аксесоари, свържете се с нас.

При положение,че не я прегледате, стоката се смята за одобрена и губите правото по – късно да претендирате, че стоката е доставена с явни недостатъци или липсата на някой от придружаващите я аксесоари.

 1. Доставчика носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. След предаване на стоката на куриер, elektroresurs.com се освобождава от риска, който се прехвърля върху доставчика/куриера. www.elektroresurs.com не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
 2. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на elektroresurs.com и да бъдат предявени на доставчика. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, www.elektroresurs.com не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока, а вредите следва да се възтановят от доставчика. При установяване на несъответствие, липси, повреди или други състояния неотговарящи на продукта опоменат в сайта, моля незабавно да се докладва на  www.elektroresurs.com.

Ако не се докладва за проблем се счита че продукта е бил в изрядно състояние, без никакви забележки, при което  www.elektroresurs.com се освобождава от отговорност. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, www.elektroresurs.com не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

 1. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за НЕОСНОВАТЕЛЕН и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката.В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, elektroresurs.com се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
 2. Когато при доставяне на стоката се установи несъответствие на поръчаната от клиента покупка, като това може да се установи при прегледа и при доставка, elektroresurs.com се задължава незабавно да се свърже с клиента и стоката му да бъде заменена със съответстващата на направената от него поръчка.

 

III. ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕН ПРОДУКТ

 1. Всяка стока, закупена онлайн от elektroresurs.com, може да бъде върната в срок от 14 дни от датата на закупуване. При отказ от продукт КЛИЕНТА е длъжен да информира  www.elektroresurs.com в писмен вид или по телефоните подадени в сайта за решението си. При отказ от закупен продукт съгласно чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗПП, следва КЛИЕНТА да попълни  Приложение № 6 „Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора“ и да го приложи (сложи) при върнатата стока.
 2. Отказаните продукти ще бъдат приети от elektroresurs.com без никакви въпроси при следните условия:

– Стоката да бъде върната в рамките на 14 календарни дни

– Продуктите да НЕ бъдат използвани, повредени, наранени, с видими следи от употреба, да не бъдат счупени, да нямат липси, да не бъдат с нарушен търговски вид, да бъдат със запазена (здрава) оригинална опаковка, да бъдат придружавани с всичките им аксесоари и/или резервни части.

– Продуктите да бъдат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО върнати с придружаващите ги документи получени при продажбата им.

www.elektroresurs.com се задължава да върне парите на Клиента в срок до 14 работни дни от датата, на която Клиента е упражнил правото си на връщане на стоката. www.elektroresurs.com си запазва правото да Не възстанови сумата заплатена от КЛИЕНТА в случай на нарушено на едно или повече от условията по-горе.

 1. Продукти върнати след 14 дневен срок без причина, НЯМА да бъдат приемани. При връщане на продукта, независимо от причината КЛИЕНТА се задължава да заплати разходите по доставката до адреса на изпращача.

 

 1. ПОЛИТИКА ЗА РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

На основание чл.181н. от ЗЗП, търговците предоставят на потребителите информация за органите за АРС, в чийто обхват на дейност попадат, и за органите за АРС, към които са поели ангажимент да участват или са длъжни да използват. Информацията включва адреса на интернет страницата на съответните органи за АРС. Търговците, които сключват договори за онлайн продажби или услуги, както и местата за онлайн търговия, установени в рамките на Европейския съюз, поставят на интернет страниците си електронна връзка към платформата за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), която е леснодостъпна за потребителите: ЛИНК

Допълнителна информация, както и място за подаване на Вашите жалби е следният адрес:

– Комисия за защита на потребителите
– Адрес: гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6
– Телефон: 02 / 980 25 24
– Факс: 02 / 988 42 18
– Уеб сайт: www.kzp.bg

 

 1. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ
 2. Цените на продуктите, посочени на сайта на elektroresurs.com не включват разходите за доставка(тя се калкулира отделно на база крайната сума на покупките ви) . В случай, че стоките се изпращат извън територията на Република България, клиентът следва да заплати всички необходими за това разходи.
 3. В онлайн магазина elektroresurs.com начините на плащане са следните:
 • чрез наложен платеж
 • банков път

Данни за банков превод:

Фирма:Електроресурс ЕООД

ЕИК: BG116588677

IBAN: BG71 BPBI 7949 1069 9073 01      BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG27 UBBS 8002 1077 9398 20     BIC: UBBSBGSF

 

Oснование за плащане: Номер на поръчката

*Таксите за превод на дължимата сума е за сметка на Клиента.

**При плащане по банков път, продуктите се изпращат СЛЕД като сумата на поръчката  се появи в банковата сметка на  Електроресурс ЕООД. В този случай срокът на доставката започва да тече от датата на постъпването на сумата на поръчката в нашата банкова сметка.

Уважаеми клиенти, ако сте избрали опцията за доставка „офис на ЕКОНТ“, ЕКОНТ би следвало да Ви уведомят със СМС, когато Вашата пратка стигне до техния офис. Практиката обаче показва, че това невинаги се случва. Затова Ви препоръчваме до 3 дни, след като получите автоматичния мейл , да проверите в избрания от Вас офис на ЕКОНТ, без да чакате СМС от тях.

 

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА KЛИЕНТА
 2. Клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки на Интернет магазина elektroresurs.com .Клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.Това може да стане като ни позвъни на посочените телефони или изпрати e-mail обявени на страницата на www.elektroresurs.com .Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява www.elektroresurs.com за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.
 3. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си, според обявеният начин на страницата elektroresurs.com
 4. Всеки потребител, независимо дали е клиент elektroresurs.com се задължава при ползване на услугите:
 • да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
 • да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
 • да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
 • да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етикета при ползване на предоставяните от elektroresurs.com услуги;
 • да уведомява незабавно elektroresurs.com за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
 • да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол („троянски коне“), компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
 • да не извършва злоумишлени действия;
 • да обезщети elektroresurs.com и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;
 • Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА www.elektroresurs.com няма задължението да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

 1. elektroresurs.com има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на www.elektroresurs.com.
 2. elektroresurs.com има право по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта.
 3. elektroresurs.com не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.elektroresurs.com.
 4. elektroresurs.com след получаване на плащането се задължава да прехвърли на Клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
 5. elektroresurs.com не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.
 6. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на elektroresurs.com във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за www.elektroresurs.com
 7. elektroresurs.com не носи отговорност за допуснати неточности в публикуваната на сайта информация , не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката, промяна в дизайна и в цветово отношение. Публикуваната на сайта информация за размери и съответствия трябва да се тълкува като ориентировъчна. www.elektroresurs.com допуска наличието на разминавания между обявените и действителните размери, за което не носи отговорност.
 8. elektroresurs.com има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите Клиенти, независимо дали са регистрирани.
 9. elektroresurs.com събира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които www.elektroresurs.com ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.
 10. elektroresurs.com не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на форсмажорни обстоятелства, които www.elektroresurs.com не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на www.elektroresurs.com. Моля, ако не приемате тези условия, не използвайте този сайт!

 

VIII. ЛИЧНИ ДАННИ

 1. elektroresurs.com гарантирана своите Kлиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия.
 2. elektroresurs.com защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, www.elektroresurs.com може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в догоwww.elektroresurs.com вора.
 3. elektroresurs.com се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.

 

 1. ИЗМЕНЕНИЯ
 2. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от elektroresurs.com, което има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството.
 3. elektroresurs.com се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то www.elektroresurs.com има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.