Общи Условия

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН КАТАЛОГ НА ЕЛЕКТРОРЕСУРС

 1. ОБЩИ УСЛОВИЯ
 2. Настоящият онлайн каталог е създаден за улеснение на нашите клиенти при избора им на продукти за поръчка. Стоките, които се предлагат са подредени по категории и различни параметри с цел улесняване откриването на търсения артикул. От каталога лесно може да намерите и изберете стоката, от която имате нужда и да направите поръчка чрез обаждане на посочения в сайта телефон или чрез заявка по имейл.
 3. Използването на услугите на онлайн каталога com се счита за СЪГЛАСИЕ с по-долу посочените условия. Ако не приемате и не сте съгласни с тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт. elektroresurs.com си запазва пълното право да променя общите условия по всяко време, без да е задължен да уведомява предварително с известие, като промените винаги ще бъдат публично упоменати на сайта.
 4. Продуктите, които се намират на интернет страницата comне представляват правно обвързваща оферта.
 5. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица comуведомява потребителя/клиента за изчерпването и , чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.
 6. Договорният език е БЪЛГАРСКИ, а плащанията ще бъдат  извършвани   в   български лева.
 7. ДОСТАВКА
 8. Всички продукти, които са поръчани могат да бъдат доставени в цялата страна чрез куриер на фирма „Еконт Експрес“ или „Спиди” до адрес на получателя, или офис на куриерската фирма, в зависимост от Вашите предпочитания. Плащането се осъществява чрез наложен платеж, като можете да добавите опция да прегледате продукта преди да го платите.
 9. Нашите продукти винаги се изпращат на следващия работен ден от датата на повърждение на Вашата поръчка, което значи, че Вие ще получите пратката си до 2 работни дни след заявка.
 10. Цената на доставка се определя от тарифните условия на куриера. Всички продукти и аксесоари се калкулират от куриерската фирма спрямо тяхното тегло и обем. Поради голямото количество на пратките, които изпращаме, всеки наш клиент ползва отстъпка от куриерските услуги на фирма „Еконт Експрес”.
 11. При получаване на стоката имате право на преглед. В случай, че имате забележки към дадената стока или липсват някои от придружаващите я аксесоари, моля свържете се с нас на телефон 084/ 66 16 36; 65 16 36. При положение,че бъде приета, без да е прегледана, стоката се смята за одобрена и губите правото по–късно да претендирате, че стоката е доставена с явни недостатъци или липса на някои от придружаващите я аксесоари.
 12. Доставчика носи изцяло риска от повреждане/ загубване на стоката при доставката. След предаване на стоката на куриер, comсе освобождава от риска, който се прехвърля върху доставчика/ куриера. elektroresurs.com не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
 13. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на comи да бъдат предявени на доставчика. Ако не се докладва за проблем се счита, че продукта е бил в изрядно състояние, без никакви забележки, при което elektroresurs.com се освобождава от отговорност. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакт и/ или телефон при подаване на заявката, elektroresurs.com не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
 14. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за НЕОСНОВАТЕЛЕН и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, comсе освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
 15. Когато при доставяне на стоката се установи несъответствие на поръчаната от клиента покупка, като това може да се установи при прегледа и при доставка, comсе задължава незабавно да се свърже с клиента и стоката му да бъде заменена със съответстващата на направената от него поръчка.

           III. ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕН ПРОДУКТ

 1. Всяка стока, поръчана от онлайн каталога com, може да бъде върната в срок от 14 дни от датата на закупуване. При отказ от продукт, КЛИЕНТЪТ е длъжен да информира  www.elektroresurs.comв писмен вид или по телефоните подадени в сайта за решението си. При отказ от закупен продукт съгласно чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗПП, следва КЛИЕНТЪТ да попълни  Приложение № 6 „Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора“ и да го приложи към при върнатата стока.
 2. Отказаните продукти ще бъдат приети от comбез никакви въпроси при следните условия:

– Стоката да бъде върната в рамките на 14 календарни дни

– Продуктите да НЕ бъдат използвани, повредени, наранени, с видими следи от употреба, да не бъдат счупени, да нямат липси, да не бъдат с нарушен търговски вид, да бъдат със запазена (здрава) оригинална опаковка, да бъдат придружавани с всичките им аксесоари и/ или резервни части.

– Продуктите да бъдат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО върнати с придружаващите ги документи получени при продажбата им.

www.elektroresurs.com се задължава да върне парите на КЛИЕНТА в срок до 14 работни дни от датата, на която КЛИЕНТЪТ е упражнил правото си на връщане на стоката. www.elektroresurs.com си запазва правото да НЕ възстанови сумата заплатена от КЛИЕНТА, в случай на нарушено на едно или повече от условията по-горе.

 1. Продукти върнати след 14 дневен срок без причина, НЯМА да бъдат приемани. При връщане на продукта, независимо от причината, КЛИЕНТЪТ се задължава да заплати разходите по доставката до адреса на изпращача.
 2. ПОЛИТИКА ЗА РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

На основание чл.181н. от ЗЗП, търговците предоставят на потребителите информация за органите за АРС, в чиито обхват на дейност попадат, и за органите за АРС, към които са поели ангажимент да участват или са длъжни да използват. Информацията включва адреса на интернет страницата на съответните органи за АРС. Търговците, които сключват договори за онлайн продажби или услуги, както и местата за онлайн търговия, установени в рамките на Европейския съюз, поставят на интернет страниците си електронна връзка към платформата за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), която е леснодостъпна за потребителите: ЛИНК

Допълнителна информация, както и място за подаване на Вашите жалби е следният адрес:

– Комисия за защита на потребителите
– Адрес: гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6
– Телефон: 02 / 980 25 24
– Факс: 02 / 988 42 18
– Уеб сайт: www.kzp.bg

 

 1. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ
 2. Цените на продуктите, посочени на сайта на comне включват разходите за доставка(тя се калкулира отделно според тарифните условия на куриера/ доставчика). В случай, че стоките се изпращат извън територията на Република България, клиентът следва да заплати всички необходими за това разходи.
 3. В онлайн каталога comначинът на плащане е при получаване на стоката от куриер/ доставчик чрез наложен платеж.

Уважаеми клиенти, ако сте избрали опцията за доставка „до офис на ЕКОНТ“, ЕКОНТ следва да Ви уведомят със СМС, когато Вашата пратка стигне до техния офис.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА KЛИЕНТА
 2. Клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки на онлайн каталога com, чрез заявка на обявените на сайта телефони. Клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка, като това може да стане чрез обаждане на посочените на сайта телефони или запитване по e-mail, обявен на страницата на www.elektroresurs.com.Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява www.elektroresurs.com за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.
 3. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си, според обявеният начин на страницата com
 4. Всеки потребител, независимо дали е клиент comсе задължава при ползване на услугите:
 • да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
 • да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
 • да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
 • да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етикета при ползване на предоставяните от elektroresurs.com услуги;
 • да уведомява незабавно elektroresurs.com за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
 • да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол, компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
 • да не извършва злоумишлени действия;
 • да обезщети elektroresurs.com и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;
 • Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

           VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

 1. com няма задължението да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
 2. comима право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на www.elektroresurs.com.
 3. comима право по всяко време, без уведомяване на КЛИЕНТА, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта.
 4. comне носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.elektroresurs.com.
 5. comслед получаване на плащането се задължава да прехвърли на КЛИЕНТА собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
 6. comне носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.
 7. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на comвъв връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за www.elektroresurs.com
 8. comне носи отговорност за допуснати неточности в публикуваната на сайта информация , не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката, промяна в дизайна и в цветово отношение. Публикуваната на сайта информация за размери и съответствия трябва да се тълкува като ориентировъчна. www.elektroresurs.com допуска наличието на разминавания между обявените и действителните размери, за което не носи отговорност.
 9. comима право да събира и използва информация отнасяща се до неговите КЛИЕНТИ, независимо дали са регистрирани.
 10. comсъбира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които www.elektroresurs.comще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

 

 1. comне носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на форсмажорни обстоятелства, които www.elektroresurs.comне е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – включително, случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на www.elektroresurs.com. Моля, ако не приемате тези условия, не използвайте този сайт!

 

VIII. ЛИЧНИ ДАННИ

 1. comгарантира на своите KЛИЕНТИ конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия.
 2. comзащитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за регистрация, като това задължение отпада в случай, че КЛИЕНТЪТ е предоставил неверни данни.
 3. comсе задължава да не разкрива никакви лични данни за КЛИЕНТА на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на КЛИЕНТА, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.

 

 1. ИЗМЕНЕНИЯ
 2. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от com, което има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството.
 3. comсе задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то www.elektroresurs.com има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на ПОТРЕБИТЕЛЯ.